2022 22.08.2022  -  16.04.2023
Vejledning
Gymnastik
Vores gymnastikhold er først og fremmest hygge, og hovedfokus er at børnene lærer deres krop at kende. Vi laver “baner” med redskaber, madrasser og øvelser der fokuserer på balance. Vores fantastiske gymnastiklærer forsøger at inspirere børnene til at bevæge sig og bruge deres krop på nye måder.
Det lille hold kan man kalde tumlegymnastik og jo større holdene bliver jo større udfordringer kommer der på menuen.

Gymnastik (Gym)

Gymnastik for 4-årige

På holdet for 4 årige gælder det først og fremmest om at barnet lærer sin krop bedre at kende. I førskole alderen danner barnet mange motoriske evner, der er vigtige for deres videre udvikling og indlæring. Og hvorfor ikke lege samtidig med at man hygger sig og har det sjovt? :)

For mange børn er det første gang de går til noget, og derfor arbejder vi med børnene med basale øvelser såsom kolbøtter, forskellige typer balance øvelser, hop og leg på måtte og madras og enkelte sanglege.

De øver sig på at være på egen hånd uden mor og far og lærer at stå i kø, vente på sin tur og tage hensyn til alle de andre på holdet.

Alt sammen mens vi hører god musik og hygger os med hinanden.

Gymnastik for 5-årige
Vores hold for 5-årige er en naturlig udvikling af holdet før. Der er fokus på bevægelse og motorik og det gælder stadig om at lære sin krop at kende. Vi bruger redskaberne til at lære nye ting, og udover de basale motoriske ting bliver børnene introduceret til fx armgang, reb, ringe, hest og buk og springbræt bliver taget frem i løbet af sæsonen i takt med at børnene bliver dygtigere.

Gymnastik for 6-7 årige
Holdet for de 6 årige er både for begyndere og let øvede. Nogle har typisk gået på hold 1 og kender nu de basale øvelser. Vi arbejder videre med både styrke og balance ved fx at gå i gang med vejrmøller, stå på hovedet, stå på hænder. Og derudover kommer der lidt flere øvelser med redskaber såsom spring på hest, buk, trampolin og airtrack.

Vi øver også koordinering og kan godt finde på at lave en lille rytmisk gymnastik serie og bruge nogle af de ting børnene mestrer i løbet af sæsonen.

Gymnastik for 7-14 årige
Vores hold for de lidt større børn er både for de øvede, men også for dem der gerne vil prøve kræfter med gymnastikken og har den alder. Vi forsøger selvfølgelig at niveau undervise, og alle øvelserne kan tages i eget tempo. Der er intet pres.

På dette hold kommer der mere fart på. Der kommer stor fokus på styrketræning i forskellige former, og vi prøver at lege det ind i børnene. Vi kravler i ribber, svinger os, og hopper på og over alt lige fra hest til airtrack og trampolin. Her på holdet springer vi og laver saltomortaler og hopper på trampolin over forhindringer. Alt sammen ændres i højde osv. efter barnets niveau.

Airtrack er en fast del af timerne også og bruges til mange forskellige øvelser og spring.

Alle vores gymnastikhold ovenfor foregår uden forældre i salen. 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Gymnastik med forældre (GF)
Gymnastik med forældre er for de små drenge og piger på 2 og 3 år.
Her vil der blive lavet motorik, sjov og gymnastik sammen med Henny og selvfølgelig barnets ene forældre der deltager på ligefod med barnet i timen. 
Tilmeld/Læs mere - (0)

Hip hop (HH)

På Hip hop starter vi timen med en opvarmning så vi kan få pulsen op - så vi er klar til at danse og til at have det sjovt 

Vi danser primært Hip hop, men arbejder også med teknikker fra andre stilarter hvis det giver mening i vores serier og på holdet. 

Serierne er tilpasset, så alle kan være med - nybegynder som øvet.  

Tilmeld/Læs mere - (2)

Småbørnsgymnastik (Små)
Gymnastik, rytme og yoga for små børn.
Tilmeld/Læs mere - (2)

Spring & Rytme (SP&R)
Spring & Rytme (med mest fokus på spring) er for piger og drenge fra 7 år og op efter.
Har du lyst til at lære en masse spring, blive super-stærk med en god opvarmning og samtidig have det sjovt med de andre, så er Spring & Rytme måske noget for dig. Du behøver ikke kunne en masse spring i forvejen, men du skal have lyst til at lave en masse gymnastik, og du skal kunne spænde din krop og bære din egen vægt på armene (fx stå på hænder, gå "trillebør" osv.).
Vi kommer til at arbejde med grundspring som vejrmøller og araberspring, overslag, kraftspring, flikflak og forlæns salto samt forøvelser til andre spring. Der bliver udfordringer til alle uanset niveau. Gennem sæsonen vil vi også øve os på nogle små rytmeserier, hvor vi lærer at bruge kroppen på en anderledes måde, end når vi springer.
Vi vil slutte sæsonen af med at lave opvisning, hvor vi vil vise, hvad vi har lært. Opvisningen vil både bestå af spring og små rytmeserier.

Vi glæder os til se dig.

Tilmeld/Læs mere - (0)

Krop & Bevægelse (K&B)

Vi skal have sved på panden!

Vi arbejder med grundgymnastik, og har fokus på krop og bevægelse. Det kan f.eks. være armsving, englehop, håndstand og benstillinger - alt sammen for at få pulsen op og gøre os stærkere. 

Udover det vil vi løbende dykke ned i forskellige temaer så som spring, parkour, alternative boldspil og vi er også åbne for børnenes forslag og ønsker. 

Dette hold vil være et godt supplement, hvis man går på Spring & Rytme holdene om mandagen eller det store gymnastikhold, da alt arbejdet med kroppen er en forudsætning for at man bliver rigtig god til gymnastikken.  


 

Tilmeld/Læs mere - (2)

Krop og Sjæl (KS)

På Krop og Sjæl får du trænet kroppen og plejet sjælen i et hyggeligt univers med yoga øvelser, styrketræning og rytmeserier.

Målet med undervisningen er at få en stærkere krop, mere smidighed og have det sjovt.

Vi starter hver gang med opvarmning for at forberede kroppen på at vi skal i gang med at være aktive og slutter altid af med at finde roen og strække ud.

Vi skal lave øvelser der bruger vores egne kroppe til at blive stærkere, vi arbejder med balance og indre ro.

Tilmeld/Læs mere - (2)
Vestamager gymnastikforening for børn | Pigernes gymnastiksal - Skelgårdsskolen - 2770 Kastrup | vagymnastik@gmail.com | cvr nr. 35297324 en løsning fra Klubmodul