Gymnastik

Alle hold er for både begyndere og øvede. Der bliver taget hensyn til børnenes niveau og der er plads til alle.

Hos os gælder det om at røre sig og have det sjovt mens man også bliver dygtigere.

Børnene skal kunne være i salen uden forældre eller andre ledsagere. 

Herunder kan du læse om holdene:

  • Gymnastik for 4-årige
  • Gymnastik for 5-6 årige
  • Gymnastik 6-7 årige 
  • Gymnastik 7 +

Gymnastik for 4-årige

På holdet for 4-årige gælder det først og fremmest om, at barnet lærer sin krop bedre at kende.

I førskolealderen danner barnet mange motoriske evner, der er vigtige for deres videre udvikling og indlæring. Og hvorfor ikke lege samtidig med man hygger sig og har det sjovt? :-)

Vi arbejder med balance og motorik såsom balancebom og -sten, kolbøtter, airtrack og meget mere. For mange børn er det den første fritidsaktivitet de går til og det kan også tage tid at lære det. Alt foregår i et roligt og hyggeligt tempo og til god musik.

 

Gymnastik for 5-6 årige

Vores hold for 5-årige er en naturlig udvikling af holdet før.

Der er fokus på bevægelse og motorik og det gælder stadig om at lære sin krop at kende.

Vi bruger redskaberne til at lære nye ting, og udover de basale motoriske ting bliver børnene introduceret til fx armgang, reb, ringe, hest og buk og springbræt bliver taget frem i løbet af sæsonen i takt med at børnene bliver dygtigere. 


Gymnastik for 6-7 årige

Holdet for de 6 - 7 årige er både for begyndere og let øvede.

Nogle har typisk gået på et af de mindre hold, og kender nu de basale øvelser. Vi arbejder videre med både styrke og balance ved fx at øve at slå vejrmøller, stå på hovedet, stå på hænder og dyrke den styrke som det kræver at lav spring.

Derudover kommer der lidt flere øvelser med redskaber såsom spring på hest, buk, trampolin og brug af airtrack udvides til de første spring.

Vi øver også koordinering og kan godt finde på at lave en lille rytmisk gymnastik serie og bruge nogle af de ting børnene mestrer i løbet af sæsonen.

 

Gymnastik for børn 7 år+

På dette hold kommer der mere fart på. Der kommer stor fokus på styrketræning i forskellige former, og vi prøver at lege det ind i børnene. 

Vi kravler i ribber, svinger os, og hopper på og over alt lige fra hest til airtrack og trampolin. Her på holdet springer vi og laver saltomortaler og hopper på trampolin over forhindringer. Alt sammen ændres i højde osv. efter barnets niveau. 

Airtracken er en fast del af undervisningen og på dette hold springer børnene også og begynder at lære at lave saltomortaler og andre spring.


Vestamager gymnastikforening for børn | Pigernes gymnastiksal - Skelgårdsskolen - 2770 Kastrup | vagymnastik@gmail.com | cvr nr. 35297324 en løsning fra Klubmodul